Ouders groep 7/8

Het Kempenhorst College in Oirschot is een school voor alle leerwegen en sectoren in het VMBO. In een moderne omgeving biedt de school eigentijds onderwijs en begeleiding op maat. Het Kempenhorst College is een leerlingvriendelijke organisatie met een kleinschalige, overzichtelijke opzet.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, het onderwijs en de begeleiding voor uw kind? Naast de informatie op deze website biedt het Kempenhorst College verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de school en haar onderwijsvisie:

Ooke-dag

OoKe-dag

Tijdens de jaarlijkse Onderwijs Op Kempenhorst (OoKe)-dag kunnen leerlingen uit groep 8 kennis maken met de activiteiten op het Kempenhorst College. De OoKe-dag van dit schooljaar werd gehouden op 17 november 2016.

Veel groep 8-leerlingen kregen tijdens onze OoKe-dag overdag een kijkje in de keuken van een VMBO-school. Om ouders te laten ervaren wat hun kind tijdens die dag heeft meegemaakt, organiseerden we dezelfde avond ook een OoKe-avond. Wellicht kunnen ouders hierdoor beter het gesprek met hun kind aangaan over een vervolgopleiding.

Klik hier voor een verslag van de OoKe-dag van 2016.

Klik op de afbeelding om de poster van de Open Dag te bekijken

Open dag

Open Dag

Elk jaar organiseert het Kempenhorst College eind januari/begin februari een Open Dag, waarop u van harte welkom bent de school te bezoeken. De Open Dag 2017 vond plaats op zaterdag 4 februari 2017. Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de Open Dag 2017.

Informatieavonden

Informatieavonden

Ieder schooljaar organiseren we twee informatieavonden voor ouders en leerlingen groep 7&8; één in het najaar en één vroeg in het voorjaar.

De eerste informatieavond is speciaal bedoeld voor ouders en werd gehouden op woensdag 9 november 2016. De ‘speeddate’-opzet zorgt ervoor dat ouders op unieke wijze snel een beeld krijgen van het onderwijs en de begeleiding op het Kempenhorst College.

De tweede informatieavond (voor ouders én leerlingen groep 7&8) werd gehouden op woensdag 22 februari 2017. In aanvulling op onze Open Dag werd hier specifieke informatie gegeven over het komende schooljaar. Tijdens de informatieve bijeenkomst voor ouders konden de kinderen kleine proeflesjes volgen. De presentatie van deze avond kunt u terugvinden op de pagina Communicatie.

Daarnaast was er op donderdag 17 november 2016 nog de OoKe-avond voor ouders. Een avond waarop ouders kunnen ervaren wat hun kind overdag tijdens de OoKe-dag op onze school heeft meegemaakt.  Voorlichting op de basisschool

Voorlichting op de basisschool

Van september tot januari verzorgt onze school voorlichtingsavonden op basisscholen in de omgeving. Dit schooljaar wordt de voorlichting gegeven door mevrouw De Vet en de heer Huijbers.

Leerkrachten van de groepen 8 en directieleden van de basisscholen in de regio bezoeken jaarlijks het Kempenhorst College binnen het zogeheten BOVO-overleg.
Brochures

Brochures

Op de pagina Brochures vindt u onze brochures voor ouders en leerlingen.