2K bereidt ‘schaduwverkiezingen’ voor

10 maart 2017
10 maart 2017,
 Off

De media staan er bol van: de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Dit is ook voor de leerlingen van het Kempenhorst College niet onopgemerkt gebleven. De leerlingen uit de 2K-klassen zijn inmiddels zelfs bezig met de voorbereidingen van schaduwverkiezingen op school. Enige weken geleden zijn de klassen begonnen met het kijken naar een aflevering van Zondag met Lubach. Diverse nieuwsuitzendingen zijn inmiddels bekeken; de klassen zijn dus goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen omtrent de verkiezingen.

Mevrouw Leenknegt heeft ook de welbekende Kamergotchi-app gedownload: ‘Zoveel politieke invloed had je nog nooit’. Ze is al 19 dagen Sybrand Buma, de lijsttrekker van het CDA, aan het verzorgen door hem te voeden en kennis en aandacht te geven. De puntenteller staat inmiddels op 109.567, niet genoeg voor een kaartje bij Arjen Lubach, wel genoeg voor de eer. De leerlingen hebben de app, op vrijwillige basis, ook op hun mobieltjes gezet. Sommigen zijn er fanatiek mee bezig, bij anderen vallen de lijsttrekkers bij bosjes neer.

Volgende week woensdag gaan leerlingen van 2Ka, 2Kb en 2Kc naar de stembus. Mevrouw van de Wijdeven heeft een heuse stembus naar het Kempenhorst College gehaald, dus er is sprake van serieuze verkiezingen. Een kantoorruimte wordt ingericht als stemlokaal, met her en der nog verkiezingsposters en ander materiaal voor de broodnodige informatie. Leerlingen weten wat verkiezingen zijn en wat democratie inhoudt, maar om te stemmen en alle partijen te kennen is nog best lastig. De komende lessen zullen de leerlingen zich door middel van een werkboek nog verder gaan verdiepen in de verkiezingen en de diverse partijen. Waar klas 2Kb dit aanvankelijk nog saai en een ver-van-hun-bed-show vond, zijn ze zich nu steeds meer bewust van het belang van de verkiezingen en weten ze steeds beter wat de standpunten van de partijen zijn. Volgende week, tijdens de verkiezingen, zullen we het zien!

We wensen de leerlingen veel succes met stemmen en zijn erg benieuwd naar de uitslag op het Kempenhorst College.