3T-klassen aan zet op Eigenwijsdag

20 maart 2015
20 maart 2015,
 0

Eigenwijsdag 2015! De leerlingen van 3T waren donderdag 19 maart 2015 de hele dag op het gemeentehuis in Oirschot om te werken aan een politiek thema. De gemeente Oirschot stelde een bedrag van 1200 euro ter beschikking voor een project binnen het thema “Jongeren aan zet voor het centrum”.

Tijdens deze dag stelden leerlingen vragen aan een expertisepanel, overlegden ze met gemeenteraadsleden en bedachten ze een plan om het centrum aantrekkelijker te maken voor jongeren. Ze gingen aan de slag als heuse gemeenteraadsleden.

De leerlingen werden verdeeld in acht groepen en kregen ‘s morgens vroeg een opdracht van wethouder Raf Daenen: Verzin een plan dat speciaal gericht is op jongeren in Oirschot. Dat leverde veel ideeën op, bijvoorbeeld: ‘een middag lasergamen op kosten van de gemeente Oirschot’, ‘levensgroot boter-kaas-en-eieren’ of ‘een eenmalige buitenbioscoop bij cultureel centrum De Enck’.

Beslissingen worden binnen een gemeente natuurlijk niet zomaar genomen. Hier wordt over gestemd. Er vond om 17.00 uur een openbare raadsvergadering plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oirschot. De vergadering duurde ongeveer 1,5 uur en werd afgesloten met een stemronde. Daarbij kwam ‘WiFi op de markt’ als winnaar uit de bus.