April = actie!

24 april 2017
24 april 2017,
 Off

In de maand april hebben onze sportteams hun uiterste best gedaan om mooie prestaties neer te zetten. Zo hebben zij Kempenhorst vertegenwoordigd bij de sporten zaalvolleybal, zaalvoetbal, veldvoetbal, veldhockey en indoor trampolinespringen. De deelnemers leverden enkele verslagen en mooie foto’s aan:


Zaalvolleybal en zaalvoetbal

Het was weer een geslaagde dag bij het volleybaltoernooi. De dames hebben erg goed gespeeld. De eerste wedstrijd achter staan met 10-20 en uiteindelijk net verliezen met 23-24. De tweede wedstrijd hebben we verloren, de derde wedstrijd gewonnen en de laatste wedstrijd was erg spannend tot het laatste moment. Dit was de beste wedstrijd; we hadden namelijk support gekregen van de zaalvoetbal jongens uit Arnhem. Zij hebben helaas geen wedstrijd kunnen spelen. Het sportcentrum werd, op advies van de gemeente, ontruimd vanwege een tekort aan water. Zij moesten daarom zonder ook maar één wedstrijd te hebben gespeeld huiswaarts keren. Het was een mooie dag met ontzettend veel sportiviteit.


Veldvoetbal en veldhockey

Kempenhorst was ruim vertegenwoordigd bij de regionale finales van veldvoetbal en hockey in Eindhoven. Met vier teams in totaal begon de dag in het indoorsportcentrum waar een kleine openingsshow wachtte.
Daarna kon de dag pas echt beginnen.

Met negen jongens en één meisje speelde het onderbouwteam haar voetbalwedstrijden. Met meteen de zwaarste wedstrijd (bleek achteraf) in de eerste ronde wist het team er een gelijkspel uit te slepen. De twee wedstrijden erop werden door goed werk van het hele team met veel druk op de tegenstander gewonnen met resp. 3-1 en 4-0. Ongeslagen naar de kwartfinale!
Daar werd het pleit beslecht in het voordeel van de tegenstander. Dankzij het goede werk van de keeper van de tegenstander wisten ze in de laatste minuten de gelijke stand toch te veranderen in een overwinning waardoor ons team helaas strandde in deze kwartfinale.

De bovenbouw bij het voetbal verloor de eerste wedstrijd met 1-0 van de latere winnaar, het Dendron College uit Horst. Even voor het einde kwam Karen alleen voor de keeper maar slaagde er niet in om de 1-1 op het scorebord te krijgen. De tweede wedstrijd speelden we goed, kregen kansen maar een foutje van de overigens goed keepende Finn werd ons fataal. De derde wedstrijd eindigde in een 1-1. We haalden dus maar 1 punt en toch hebben we als team aardig voetbal gespeeld en, ondanks het missen van de kruisfinales, alle wedstrijden in een fijne, sportieve sfeer afgewerkt. Trots op de manier zoals we onze school hebben vertegenwoordigd.

Ondertussen werd op de hockeyvelden door de meiden onderbouw en bovenbouw hun wedstrijden gespeeld. De onderbouwmeiden deden goed mee in hun poule en kwamen de eerste twee wedstrijden net te kort. De laatste wedstrijd kwamen de meiden pas echt los en wisten een ruime zege te halen. De poule werd met een goed gevoel afgesloten en het was niet genoeg om door te stoten naar de kruisfinale.

De meiden uit de bovenbouw hadden een goede dag (en een beetje geluk). De poulewedstrijden werden alle drie gewonnen met 1-0. Ze mochten zo door als nummer 1 van de poule. De kruisfinale was een erg spannende strijd met kansen over en weer. Na 20 minuten stond de 0-0 nog op het scorebord. Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Bente die helaas geblesseerd raakte, wilde toch een shoot-out nemen en was daar succesvol in! Helaas miste Minke haar kans maar het uitstekende keeperswerk van Beau zorgde er voor dat de tegenstander geen 3 punten kon maken, zodat Bowie niet eens haar shoot-out hoefde te nemen. Finale!
Dit was natuurlijk reuze spannend voor de meiden waarvan een aantal al drie keer eerder geprobeerd hadden om het toernooi te winnen. De wedstrijd was open waarbij allebei de teams kansen hadden. Na ongeveer 10 minuten kon Minke, ook dankzij goed loopwerk van Bibi, na een rush uithalen: 1-0!
De rest van de wedstrijd was de tegenstander voor onze goal. Met hard werken van onze verdediging, weer het uitstekende keepwerk van Beau en wat geluk, hebben de meiden een tegendoelpunt weten te voorkomen. De laatste twee minuten gaf de tegenstander het op en voelde de meiden dat een overwinning mogelijk was. We begonnen weer aan te vallen en creëerde kansen. De strafcorner voor ons in de laatste seconden was een formaliteit want de scheidsrechter had al afgefloten. Winst en op naar de grote finale in Amsterdam op 9 juni!

Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat en de alle jongens en meiden (en begeleiding) hebben een hartstikke mooie, leuke en gezellige dag gehad!!  We zijn als begeleiding supertrots op de manier waarop onze leerlingen de school vertegenwoordigd hebben. Hier onder staan een aantal foto’s die de sfeer van de dag goed weergeven. Gelukkig waren de voetbalcoaches zo geconcentreerd op hun team dat ze vergeten zijn een foto te maken!


Indoor trampolinespringen

Na een hele leuke gezellige spannende dag zijn we helaas niet door naar de landelijke finale. De jongens en meiden van klas 1-2-3-4 hebben hard gewerkt en goed hun best gedaan. We zijn wel erg trots op de springers.
Volgend jaar gaan we het zeker nog eens proberen!