Bedrijfsbezoek Talentontwikkeling E&O

13 april 2018
13 april 2018,
 Off

Op woensdag 28 maart heeft klas 2Tc voor het vak ‘talentontwikkeling economie & ondernemen’ een bezoek gebracht aan “De Meeuw”, het bekende Oirschotse bedrijf waar tijdelijke en permanente huisvesting voor bedrijven, scholen en instellingen  wordt gebouwd en geleverd. Onze leerlingen hebben een kijkje gekregen in dit bedrijf door een rondleiding langs de verschillende productieafdelingen en kantoren. Het bezoek werd afgesloten met een uitgebreid interview met drie medewerkers van verschillende afdelingen. 

De week erna, op woensdag 4 april, is er een bezoek gebracht aan Gasterij “De Beurs” en IJssalon & Chocolaterie “De Dames”. De leerlingen kregen een rondleiding in de keukens van beide bedrijven en hebben een korte workshop gehad: ze mochten een desert maken en chocola maken & versieren. Daarnaast hebben ze ook nog enkele medewerkers van “De Beurs” en de ijsmaker van “De Dames” geïnterviewd over de leuke en minder leuke kanten van ondernemerschap, welke kansen je hebt, toekomstwensen, hygiëne, werken in de keuken etc. 

Tijdens de hiervoor beschreven ochtenden hebben de leerlingen een goed beeld gekregen de diverse bedrijven en hebben ze de wereld achter de fabriek, de winkel en het café/restaurant gezien. Ze hebben een stukje mogen ervaren wat er allemaal komt kijken om een bedrijf te runnen en ze hebben gezien dat economie overal in terug te vinden is.