Bezoek Openluchtmuseum Arnhem

12 april 2019
12 april 2019,
 Off

Met een fris temperatuurtje maar een stralend zonnetje genoten de leerlingen van 2B, 2BK en 2Kader op donderdag 11 april van een excursie naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Tijdens twee dagdelen leerden zij daar over waar en hoe mensen in Nederland vroeger leefden en werkten.

De leerlingen speelden enthousiast mee met het spel Sla je slag, dat werd begeleid door leerlingen van 3T met geschiedenis in hun vakkenpakket. Ook luisterden ze naar de informatie die zij kregen van de examenkandidaten geschiedenis tijdens een rondleiding. Een aantal leerlingen is zelfs tijdens de pauze nog zelfstandig verschillende gebouwen gaan bezoeken. Al het geleerde wordt nog verwerkt in een verslag. Bij het spel Sla je slag kwamen ’s morgens Koen en Abdul uit klas 2Ka (620 punten) als winnaars uit de bus en ’s middags behaalden – met een duizelingwekkende score van maar liefst 745 punten – Aäron, Joep, Ysabel en Nienke (2Ba) de hoogste score. De tweede en derde plek waren in de ochtend voor Maarten en Joep (2Bc) en Adinda en Noreen (2BKl) en in de middag voor Demos, Sanne en William (2Kc) en Luuk uit 2BKa. Zij kunnen zich na het weekend nog verheugen op een oud-hollandse lekkernij uit het Openluchtmuseum en een kleinigheid van school.

 Net als voorgaande jaren kregen de begeleidende docenten complimenten van het personeel van het Openluchtmuseum over onze tweedejaars leerlingen, maar ook over de positieve inzet van de bovenbouwleerlingen geschiedenis! Al met al was het een mooie afsluiter van twee schooljaren Mens en Maatschappij. Na de zomervakantie op naar de bovenbouw!