Bosniëreis succesvol verlopen!

13 maart 2019
13 maart 2019,
 Off

Op zaterdag 23 februari in de middag zijn 31 derdejaars leerlingen van het Kempenhorst College met het profiel BWI en PIE vertrokken naar Bosnië, samen met 21 leerlingen van het Heerbeeck College. Na een lange maar indrukwekkende busrit kwamen ze aan. In de week die erop volgde, hebben de leerlingen basisschool Staric in de buurt van de stad Kladanj opgeknapt met stuc en schilderwerk. Ook hebben ze gezorgd voor nieuwe gordijnen en het beitsen van de vloer. Leerlingen hadden vooraf voor deze werkzaamheden een bedrag van 4000,00€ bij elkaar gehaald met verschillende sponsoractiviteiten. We zijn bijzonder trots op onze leerlingen dat ze dit bereikt hebben.

Uiteraard was er ook tijd voor een cultureel onderdeel in de reis. De leerlingen zijn een dag naar Sarajevo geweest, waar ze veel over de oorlog in en cultuur van Bosnië hebben gehoord.

Op zaterdag 2 maart in alle vroegte zijn de leerlingen moe maar voldaan teruggekomen. Het was een indrukwekkende, dankbare en zinvolle reis, waar de leerlingen ongetwijfeld zeer waardevolle herinneringen aan over hebben gehouden! Ze zijn op een mooie manier een ervaring rijker.

Hieronder treft u een fotoimpressie aan.