Kennismaken

Is het Kempenhorst College een fijne school voor jou na de basisschool?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, het onderwijs en de begeleiding voor uw kind?

Naast de informatie op deze website biedt het Kempenhorst College verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de school en haar onderwijsvisie:

Ooke-dag

OoKe-dag

Tijdens de jaarlijkse Onderwijs Op Kempenhorst (OoKe)-dag kunnen leerlingen uit groep 8 kennis maken met de activiteiten op het Kempenhorst College. De OoKe-dag 2016 wordt gehouden op donderdag 17 november 2016.

Veel groep 8-leerlingen krijgen tijdens onze OoKe-dag overdag een kijkje in de keuken van een VMBO-school. Om ouders te laten ervaren wat hun kind tijdens die dag heeft meegemaakt, organiseren we dezelfde avond ook een OoKe-avond. Wellicht kunnen ouders hierdoor beter het gesprek met hun kind aangaan over een vervolgopleiding. U kunt zich inschrijven voor de OoKe-avond door hier te klikken en het formulier in te vullen.

Klik hier voor een verslag van de OoKe-dag en -avond van 2015.

Klik op de afbeelding om de poster van de Open Dag te bekijken

Open dag

Open Dag

Elk jaar organiseert het Kempenhorst College eind januari/begin februari een Open Dag, waarop u van harte welkom bent de school te bezoeken. De Open Dag 2017 is gepland op zaterdag 4 februari 2017 van 10.00 tot 14.00 uur. Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de Open Dag 2016.

Informatieavonden

Informatieavonden

Ieder schooljaar  organiseren we twee informatieavonden voor ouders en leerlingen groep 7&8; één in het najaar en één vroeg in het voorjaar.

De eerste informatieavond is speciaal bedoeld voor ouders en werd gehouden op woensdag 9 november 2016. De ‘speeddate’-opzet zorgt ervoor dat ouders op unieke wijze snel een beeld krijgen van het onderwijs en de begeleiding op het Kempenhorst College.

De tweede informatieavond (voor ouders én leerlingen groep 7&8) wordt gehouden op  woensdag 22 februari 2017. In aanvulling op onze Open Dag wordt hier specifieke informatie gegeven over het komende schooljaar. Tijdens de informatieve bijeenkomst kunnen de kinderen kleine proeflesjes volgen.

Daarnaast is er op donderdag 17 november 2016 nog de OoKe-avond voor ouders. Een avond waarop ouders kunnen ervaren wat hun kind overdag tijdens de OoKe-dag op onze school heeft meegemaakt. Voor de OoKe-avond kunt u zich aanmelden via dit formulierVoorlichting op de basisschool

Voorlichting op de basisschool

Van september tot januari verzorgt onze school voorlichtingsavonden op basisscholen in de omgeving. Dit schooljaar wordt de voorlichting gegeven door mevrouw De Vet en de heer Huijbers.

Heeft u interesse om ook op uw basisschool een voorlichting te laten houden dan kunt u contact opnemen  met de heer Huijbers via: f.huijbers@kempenhorst.nl.

Leerkrachten van de groepen 8 en directieleden van de basisscholen in de regio bezoeken jaarlijks het Kempenhorst College binnen het zogeheten BOVO-overleg.
Brochures

Brochures

Op de pagina Brochures vindt u onze brochures voor ouders en leerlingen.