Leerlingen groep 7/8

Is het Kempenhorst College een fijne school voor jou na de basisschool?
Ben je benieuwd wat je op onze school kunt verwachten?

quote1

Voordat je naar het voorgezet onderwijs gaat, geeft jouw meester of juffrouw je een advies. Is het een VMBO-advies, dan kun je naar het Kempenhorst College. Het advies bepaalt in welke brugklas je terecht komt. We hebben een Basis (B)-, een Basis/Kader (BK)- en een Theoretische (T)-brugklas. De Theoretische leerweg op het Kempenhorst College heet TOPm (Theoretische leerweg op maat).

weetjes

Voor leerlingen uit groep 7 en groep 8 hebben we speciale folders gemaakt. Hierin vind je nog veel meer informatie en foto’s. Klik hier om deze folders te bekijken.

Behalve door de informatie op deze website en in onze folders kun je ook op andere manieren onze school leren kennen:

Ooke-dag

OoKe-dag

Tijdens de jaarlijkse Onderwijs Op Kempenhorst (OoKe)-dag kunnen leerlingen uit groep 8 kennis maken met de activiteiten op het Kempenhorst College. De OoKe-dag wordt dit schooljaar gehouden op donderdag 7 november 2019. Zit je in groep 7 en wil je bij de volgende OoKe-dag zijn? Informeer bij jouw basisschool of zij ook naar de OoKe-dag komen. Hopelijk zien we je dan!

Klik hier voor een verslag van de OoKe-dag van 2018.

U kunt uw zoon/dochter uit groep 8 ook individueel aanmelden (als de basisschool niet klassikaal komt) door een mail te sturen naar f.huijbers@kempenhorst.nl met daarin de volgende gegevens:

Naam leerling:

Straat & huisnummer:

Postcode & woonplaats

Huidige basisschool:

Telefoonnummer ouders:

Mailadres ouders:

Voorkeur voor dagdeel (we hebben een identiek ochtend- en middagprogramma):

 

Open dag

Open Dag

Elk jaar organiseren we een Open Dag, waarop je van harte welkom bent de school te bezoeken. Dit jaar is de Open Dag op zaterdag 1 februari 2020. Klik hier voor een verslag van de Open Dag 2019.

Informatieavond

Informatieavonden

Ieder schooljaar organiseren we twee informatieavonden voor ouders en leerlingen groep 7&8; één in het najaar en één vroeg in het voorjaar.

De eerste informatieavond is speciaal bedoeld voor ouders en wordt gehouden op woensdag 20 november 2019.  Als jouw ouders na afloop de presentaties van deze avond nog eens willen bekijken, kun je ze wijzen op de pagina Communicatie.
Op woensdag 12 februari 2020 is er een informatieavond die bedoeld is voor ouders én leerlingen uit groep 8. Terwijl de ouders informatie krijgen over het komende schooljaar, kunnen de kinderen kleine proeflesjes volgen.