Leerlingen groep 7/8

Is het Kempenhorst College een fijne school voor jou na de basisschool?
Ben je benieuwd wat je op onze school kunt verwachten?

quote1

Voordat je naar het voorgezet onderwijs gaat, geeft jouw meester of juffrouw je een advies. Is het een VMBO-advies, dan kun je naar het Kempenhorst College. Het advies bepaalt in welke brugklas je terecht komt. We hebben een Basis (B)-, een Basis/Kader (BK)- en een Theoretische (T)-brugklas. De Theoretische leerweg op het Kempenhorst College heet TOPm (Theoretische leerweg op maat).

weetjes

Voor leerlingen uit groep 7 en groep 8 hebben we speciale folders gemaakt. Hierin vind je nog veel meer informatie en foto’s. Klik hier om deze folders te bekijken.

Behalve door de informatie op deze website en in onze folders kun je ook op andere manieren onze school leren kennen:

OoKe-dag

OoKe-dag

Tijdens de jaarlijkse Onderwijs op Kempenhorst (OoKe)-dag kunnen leerlingen uit groep 8 kennis maken met de activiteiten op het Kempenhorst College. De OoKe-dag wordt dit schooljaar gehouden op donderdag 19 november 2020. Zit je in groep 7 en wil je bij de volgende OoKe-dag zijn? Informeer bij jouw basisschool of zij ook naar de OoKe-dag komen. Hopelijk zien we je dan!

Klik hier voor een verslag van een eerdere editie van de OoKe-dag.

Je ouders kunnen jou ook individueel aanmelden (als de basisschool niet klassikaal komt). Dit kan via dit aanmeldformulier. De verlofaanvraag voor je basisschool voor deze dag kun je hier vinden. Tot dan!

Open Dag

Open Avond

Elk jaar organiseren we een Open Dag, waarop je van harte welkom bent de school te bezoeken. Dit jaar kiezen we voor een Open Avond, en wel op vrijdag 5 februari 2021. Klik hier voor een verslag van de Open Dag 2020.

Informatieavond

Informatieavonden

Ieder schooljaar organiseren we twee informatieavonden voor ouders en leerlingen groep 7 & 8; één in het najaar en één vroeg in het voorjaar.

De eerste informatieavond is speciaal bedoeld voor ouders en wordt gehouden op woensdag 25 november 2020.  Als jouw ouders na afloop de presentaties van deze avond nog eens willen bekijken, kun je ze wijzen op de pagina Communicatie.
Op woensdag 10 februari 2021 is er een informatieavond die bedoeld is voor ouders én leerlingen uit groep 8. Terwijl de ouders informatie krijgen over het komende schooljaar, kunnen de kinderen kleine proeflesjes volgen.

Wil je een indruk krijgen van onze school? Check dan dit filmpje. 

In verband met de maatregelen rondom COVID-19 zijn alle in de agenda genoemde activiteiten onder voorbehoud. De meest actuele informatie staat op deze site.