Ouders groep 7/8

Het Kempenhorst College in Oirschot is een school voor alle leerwegen en sectoren in het VMBO. In een moderne omgeving biedt de school eigentijds onderwijs en begeleiding op maat. Het Kempenhorst College is een leerlingvriendelijke organisatie met een kleinschalige, overzichtelijke opzet.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, het onderwijs en de begeleiding voor uw kind? Naast de informatie op deze website biedt het Kempenhorst College verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de school en haar onderwijsvisie:

OoKe-dag

OoKe-dag

Tijdens de jaarlijkse Onderwijs op Kempenhorst (OoKe)-dag kunnen leerlingen uit groep 8 kennismaken met de activiteiten op het Kempenhorst College. De OoKe-dag van dit schooljaar wordt gehouden op donderdag 7 november 2019.

Klik hier voor een verslag van de OoKe-dag van 2018.

U kunt uw zoon/dochter uit groep 8 ook individueel aanmelden (als de basisschool niet klassikaal komt) door een mail te sturen naar de heer Huijbers met daarin de volgende gegevens:

Naam leerling, straat & huisnummer, postcode & woonplaats, huidige basisschool, telefoonnummer ouders, mailadres ouders, voorkeur voor dagdeel (we hebben een identiek ochtend- en middagprogramma).

Open Dag

Open Dag

Elk jaar organiseert het Kempenhorst College eind januari/begin februari een Open Dag, waarop u van harte welkom bent de school te bezoeken. De Open Dag 2020 wordt gehouden op zaterdag 1 februari. Klik hier voor een impressie van de Open Dag 2019.

Informatieavonden

Informatieavonden

Ieder schooljaar organiseren we twee informatieavonden voor ouders en leerlingen groep 7&8; één in het najaar en één vroeg in het voorjaar.

De eerste informatieavond is speciaal bedoeld voor ouders en wordt gehouden op woensdag 20 november 2019, aanvang 19.30 uur. De presentaties van deze avond kunt u na afloop terugvinden op de pagina Communicatie.

De tweede informatieavond (voor ouders én leerlingen groep 7&8) wordt gehouden op woensdag 12 februari 2020, aanvang 19.30 uur. In aanvulling op onze Open Dag wordt hier specifieke informatie gegeven over het komende schooljaar. Tijdens de informatieve bijeenkomst voor ouders kunnen de kinderen kleine proeflesjes volgen.

Voorlichting op de basisschool

Voorlichting op de basisschool

Van september tot januari verzorgt onze school voorlichtingsavonden op basisscholen in de omgeving. Dit schooljaar wordt de voorlichting gegeven door de heer Huijbers en de heer Van Roosmalen.

Leerkrachten van de groepen 8 en directieleden van de basisscholen in de regio bezoeken jaarlijks het Kempenhorst College binnen het zogeheten BOVO-overleg.
Brochures

Brochures

Op de pagina Brochures vindt u onze brochures voor ouders en leerlingen.