Info-avond / OoKe-avond voor ouders groep 8

21 oktober 2016
21 oktober 2016,
 0

Voor ouders met een kind in groep (7&) 8 van de basisschool organiseert het Kempenhorst College in november twee informatieve avonden, ter voorbereiding op de te maken onderwijs- en schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs.

Informatieavond – 9 november 2016

Voor ouders van kinderen uit groep 7 en vooral groep 8 is er op woensdag 9 november een informatieavond. Tijdens deze avond wordt men door middel van “speeddating” op de hoogte gebracht van diverse facetten van het Kempenhorst College. Er zijn korte sessies over projectonderwijs, ondersteuning en begeleiding, TOPm (Theoretische leerweg op Maat); daarnaast komen ook de nieuwe profielen waarin op onze school examen gedaan kan worden aan bod. Voor algemene en persoonlijke vragen kan men terecht op een informatiemarkt. Door dit alles krijgt men een goed beeld van het Kempenhorst College, maar ook van het VMBO in zijn algemeenheid.

De informatieavond voor ouders start om 19.30 uur; u hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden.

OoKe-avond – 17 november 2016

Voor ouders van kinderen uit groep 8 is er op donderdag 17 november de OoKe-avond.
Op die donderdag vindt overdag onze jaarlijkse Onderwijs Op Kempenhorst (OoKe)-dag plaats; een dag waarop leerlingen uit groep 8 door verschillende activiteiten kennis kunnen maken met het Kempenhorst College en een kijkje kunnen nemen in de keuken van een VMBO-school.
Om ouders te laten ervaren wat hun kind tijdens deze dag heeft meegemaakt, organiseren we dezelfde avond ook een OoKe-avond. Wellicht kunnen ouders hierdoor beter het gesprek met hun kind aangaan over een vervolgopleiding.

De OoKe-avond voor ouders start om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dat kan via deze link.

2777-kdm_adv_daten_khc