Introductiekamp BK/T – Roerdomp Westelbeers

27 september 2019
27 september 2019,
 Off

De eerste lesweken op de ‘grote school’ zitten er al op. Tijd om een volgende mijlpaal te beleven: het introductiekamp. Menig leerling kijkt er al weken naar uit, een enkeling kijkt er wat tegenop…papa en mama een paar dagen missen blijkt toch wel spannend te zijn!

Op woensdag 18 september vertrekken de leerlingen van 1BKa, 1BKb, 1BKc, 1Ta en 1Tb op de fiets richting ‘De Roerdomp’ in Westelbeers. De warmte van de zon straalt ons tegemoet. Een enkeling neemt dit zelfs als argument om even een verfrissende duik in het meer te nemen waar we pauzeren. Na een heerlijke fietstocht komen we aan op de kamplocatie. Eerst verkennen we de boel en richten we de kamers in. Dhr. van Ballekom legt enkele regels uit en vertelt over de prijs van dit kamp. Door goed mee te doen met opdrachten en netjes op te ruimen (een massage bij de docenten werkt ook prima) zijn er punten te verdienen. De klas met de meeste punten wint uiteindelijk de kamptoffee. De sfeer is gezet: iedere klas wil deze toffee winnen natuurlijk!

Een aantal leerlingen heeft nog niet genoeg genoten van de zon en besluit een duik te nemen in het meer bij de locatie. Anderen spelen gezellig spellen en leren elkaar zo steeds beter kennen. Na de frites met snack is er nog even vrije tijd. Er wordt al druk gespeculeerd: wat zou het bosspel van vanavond inhouden? Vind ik het niet te spannend? Met wie zit ik in een groepje? Als de zon onder is en het langzaam donker begint te worden verzamelen we ons rond het kampvuur. We gaan een heuse spooktocht lopen vanavond! Waar een aantal liever de warmte van het kampvuur opzoekt zijn er een hoop groepjes die hun angsten toch onder ogen durven te komen. Na een spannende introductie lopen de leerlingen in groepjes het bloedbos in…terwijl ze een touw volgen worden ze opgeschrikt door bridezilla’s die ronddwalen in het bos… Worden ze nou onder schot gehouden door een jager? Hij ziet er wel erg eng uit! Een stuk verderop springt een spookbruid uit de boom en worden ze opgewacht door een aantal duistere figuren. Na een spannend laserspel is het tijd om stoere verhalen te vertellen rond het kampvuur. Een heuse troubadour lijkt hier neergestreken: het ene lied na het andere wordt vrolijk meegezongen. Moe maar voldaan worden de kamers opgezocht.

De donderdag begint met een gezamenlijk ontbijt. Het buffet staat al klaar als de eerste leerlingen arriveren. Tijdens het ontbijt worden de dagwinnaars van woensdag bekend gemaakt: 1BKa is de winnaar van de eerste dag! Na het ontbijt begint de sportdag. Superspannend want er zijn veel punten te verdienen voor de kamptoffee. Competitie alom vandaag! Van een potje voetbal tot een bosspel: de brugklasleerlingen van het Kempenhorst College blijken van alle markten thuis. Klas 1Ta blijkt de uiteindelijke dagwinnaar te zijn. Goed gedaan! ‘s Avonds eten we broodjes hamburger van Fiësta Pan waarna we ons klaar gaan maken voor de disco. Een aantal leerlingen helpt mee met het versieren van de zaal (lang leve de kamptoffee…) terwijl weer anderen zich aan het omkleden zijn of meezingen met de gezellige gitaarmuziek buiten. Als DJ Lucas arriveert barst het feest los. Wat blijkt: we hebben een heuse volkszanger in ons midden. Ali D. (geen familie van Ali B., wel net zo talentvol) luistert de avond op met gezellige meedeiners. Ook Nick zingt nog een vrolijk deuntje mee. Als de laatste tonen geklonken hebben is ook de tweede dag van het kamp afgelopen en is het tijd om het bed op te zoeken.

De vrijdag begint met het opruimen van de kamers: alle spullen worden vast klaargezet en naar beneden gebracht. Nog even de bezem door de kamer en dan door naar het ontbijt. We gaan spellen spelen! De laatste punten zijn vandaag te verdienen: spanning en sensatie dus. Na onder andere een sponzenloop, blindenparcours en een wasknijperspel worden alle punten bij elkaar opgeteld. Alle klassen worden voor de laatste keer bij elkaar geroepen. Wie o wie zou de winnaar zijn van de Kamptoffee 2019? Tromgeroffel….Klas 1BKa gaat met deze toffe Toffee naar huis toe! Netjes gedaan hoor! Het masseren, drinken halen, poetsen, sportief zijn en gezellig zijn heeft goed geholpen. Jullie mentor is trots op jullie!

Nog een laatste knuffel, een laatste lach en een traan en dan is het tijd om huiswaarts te gaan. Alle verhalen aan papa en mama vertellen, even bijslapen en dromen van alle nieuwe vrienden en vriendinnen die je gemaakt hebt. Het wordt een geweldige tijd op het Kempenhorst College!