Introductiekamp ‘Mooi wel, BL!’

26 september 2017
26 september 2017,
 Off

“….zuidwesterstorm. Code oranje aan de kust en code geel landinwaarts” Met deze voorspelling gingen we met zo’n 60 leerlingen en 10 docenten op weg naar Eersel. Daar zou ons introductiekamp plaats gaan vinden bij kampeerboerderij W’tjewel.

Gelukkig viel het allemaal erg mee met het weer. Het was meer een ‘zuidwester’ storm in een glas water’. Oké, het waaide wel hard, maar het zonnetje liet zich regelmatig zien.

Nadat de slaapzalen waren ingericht, was het tijd voor wat spellen. De barbecue werd daarna prima onthaald en er werd goed gegeten. ’s Avonds stond een bosactiviteit op het programma. Helaas viel dat letterlijk in het water. Een spontane disco was het gevolg. Dat was super. Na de bui was het al te laat om nog naar het bos te gaan, maar voor een mooi kampvuur was zeker nog tijd.

Op donderdag hadden we gelukkig maar één bui. Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat. Dit was echter geen reden om de stormbaan en andere waterspellen uit het programma te gooien. Elke klas is ongeveer een uurtje buiten geweest en heeft zich daarna met een verplichte doucheronde weer lekker kunnen opwarmen. Met de klas zijn nog prachtige schilderijen gemaakt die binnenkort in het P-gebouw te bewonderen zijn. Tijdens de crea-middag waarin o.a. trofeeën zijn gemaakt, is elke leerling ook nog actief bezig geweest met de bereiding van ons avondeten. Rijst, macaroni met een witte en rode saus. Heerlijk. Vanaf deze plaats verdienen alle leerlingen een geweldig compliment, want ondanks het weer, hebben ze zich allemaal fantastisch gedragen en heerste er een geweldige sfeer.

Op vrijdag was het alweer inpakken en wegwezen met complimenten voor iedereen. Geen enkele valpartij viel ons ten deel. Dat is uniek te noemen. Met de finish in zicht werden we nog beloond met een pittige onweersbui, maar ach…wij lieten ons daar niet door uit het veld slaan. Moe maar zeker voldaan is iedereen weer huiswaarts gekeerd en waarschijnlijk heerlijk in slaap gevallen. Jongens en meiden, collega’s het was een erg geslaagd introductiekamp.

Foto’s van dit geslaagde kamp zijn te vinden op onze fotopagina.
Daarnaast is op ons YouTube-kanaal een leuke sfeerimpressie in videovorm te bekijken!