Kempenhorst Art Awards

21 juni 2017
21 juni 2017,
 Off

Op dinsdag 20 juni hebben derdejaars leerlingen een expositie ingericht met prachtige zelf gemaakte kunstwerken.

Tijdens de lessen Talent Ontwikkeling Cultuur hebben leerlingen uit leerjaar 3 Basis, Kader en TOPm gedurende zeven weken gewerkt aan een uitdagende opdracht: “Maak een monumentaal kunstwerk in 2, 3 of 4D met behulp van gerecycled materiaal.” De kernwaarden van VOBO (Betrokkenheid, Vertrouwen, Verbinding, Vernieuwing) moesten terugkomen in het kunstwerk.

Het eindresultaat was geweldig! Niet alleen was er een zeer grote variatie in soorten kunstwerken, ook werden we overdonderd door het zeer inventieve karakter van het hergebruik van materialen: Een oude badkuip, stompjes potloden, krantenpapier, vulling van oude knuffels, lappen stof, bierdopjes en ga zo maar door! Het was voor de jury dan ook een heel lastig karwei om winnaars aan te wijzen, want er waren eigenlijk alleen maar winnaars. Op de foto’s ziet u wie als eerste , tweede en derde zijn geëindigd.

Naast al deze kunstwerken hingen er ook nog zelfportretten van leerlingen die de expositie nog meer uitstraling gaf.

Al met al een geweldige prestatie van de betrokken docenten die de leerlingen motiveerden tot het maken van deze prachtige kunstwerken. Maar bovenal een compliment voor alle leerlingen die trots mogen zijn op het eindresultaat.

De kunstwerken zijn nog steeds te bewonderen in de centrale hal van de school en zijn zeker de moeite waard om te gaan bekijken.