Kempenhorst College 2.0. Echt iets voor jou!

Hallo leerlingen van groep 7 en 8!

Door alle omstandigheden ziet alles er heel anders uit dit schooljaar. Gelukkig hebben op de OoKeDag in november al heel veel leerlingen een kijkje genomen op onze school, verschillende lesjes gevolgd en kunnen proeven van de leuke sfeer die er op onze school hangt. En misschien hebben jullie ook meegekeken en geluisterd tijdens de online Open Avond die we in voor jullie ouders hebben georganiseerd.

Helaas hebben we door corona  geen Open Dag op onze school kunnen organiseren. Maar gelukkig kun je ook online kennismaken met ons en onze school ervaren. Op deze pagina vind  je informatie en filmpjes om onze school nog beter te leren kennen.

Wat biedt het Kempenhorst College jou? 

Het Kempenhorst College is een school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Bij ons kun je vmbo-basis, vmbo basis/kader en vmbo-theoretische leerweg volgen. In de brugklas vmbo-basis werk je in kleine groepen in een speciale leertuin aan je weektaken. In de andere bruglassen zijn de groepen groter en krijg je les in lokalen of leerpleinen.

Eigen keuzes maken 

Bij ons is er veel aandacht voor zelf kiezen, zelf doen en zelf groeien. Belangrijke vaardigheden die je later hard nodig hebt bij je vervolgstudie. Naast je gewone lessen kun je kiezen voor een aantal keuzelessen. Dit kunnen vakken zijn die je (nog) lastig vindt of die je juist heel erg interessant vindt en waarover je veel meer wilt weten. Blink jij uit in muziek, sport of toneel en wil je daarin nog beter worden? Kies dan voor onze talenturen!

Voorlichtingsfilm Kempenhorst College 

Voor jou en je ouders hebben we een voorlichtingsfilm over onze school gemaakt. Hierin leggen we uit hoe we lesgeven en hoe het op onze school is georganiseerd, wat de belangrijkste kenmerken zijn van vmbo-basis, vmbo-basis/kader en vmbo-theoretisch (TOPm), en wat je op onze school aan ondersteuning kunt verwachten.

Nog meer leuke filmpjes

We hebben veel leuke filmpjes waarin je onze school en lokalen van binnen kunt zien en waar je een paar brugklassers op vmbo-basis, vmbo-basis/kader en vmbo-theoretisch (TOPm)  volgt tijdens een schooldag.

Film Kempenhorst College 2.0
Volg de brugklassers Thomas, Mara en Fleur

Benieuwd hoe een dag op de vmbo-basis, vmbo-basis/kader en vmbo-theoretisch (TOPm) eruit kan zien?  Bekijk dan onderstaande leuke filmpjes die we speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 hebben gemaakt.

Kempenhorst vmbo-basis
Kempenhorst vmbo-basis/kader
Kempenhorst vmbo-theoretisch (TOPm)

 

Ook kun je op je gemak en in alle rust nog meer informatie over onze school lezen in onze folder.

Speciaal voor je ouders hebben we dit boekje samengesteld met heel veel informatie over onze school. Misschien vind jij het ook leuk om er eens doorheen te bladeren.

Heb je nog vragen?

Mail ze dan naar:

Algemene vragen: info@kempenhorst.nl
Ondersteuning: m.vanderstaak@kempenhorst.nl
vmbo-basis: m.vandersteen@kempenhorst.nl
vmbo-basis/kader: r.dekooning@kempenhorst.nl
vmbo-theoretisch (TOPm): b.vreeswijk@kempenhorst.nl

Van harte welkom!

Wij wensen je veel succes met het kiezen van de school die het best bij jou past!

Een ding is zeker: wij heten je van harte welkom op onze school!