Koekjes voor Running Team Oirschot

21 maart 2016
21 maart 2016,
 0

In het kader van maatschappelijke betrokkenheid en de ontwikkeling van burgerschapszin bij en van onze leerlingen proberen we vooral lokale initiatieven te ondersteunen. Niet door het doneren van een geldbedrag, maar door onze leerlingen op allerlei andere manieren kennis te laten maken met de samenleving en dan vooral binnen hun eigen omgeving.
Een voorbeeld hiervan is onze ondersteuning van het Running Team Oirschot. Deze groep vrijwilligers neemt deel aan hardloopwedstrijden en organiseert evenementen om geld in te zamelen om mensen die aan kanker lijden te kunnen ondersteunen. Een lokaal initiatief voor de plaatselijke bevolking. Dit ondersteunen we graag door onze leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn elke week koekjes en cakejes te laten bakken voor het Inloophuis van het RTO. Belangeloos en kosteloos natuurlijk. Het mes snijdt in dit geval aan vele kanten:

  • Het bakken van koekjes en cakejes zit in het leerstofaanbod van de afdeling Zorg & Welzijn. Maar door dit te doen voor het inloophuis gebeurt dat niet ‘zo maar’ op school, maar is dit een levensechte opdracht die de leerlingen dan ook heel serieus opvatten.
  • Onze leerlingen zijn allemaal van een leeftijd waarin ze vooral nog bezig zijn met het ontdekken van zichzelf, hun omgeving en de wijde wereld. Dat gaat gepaard met veel lachen, soms boos zijn, maar soms ook verdrietig zijn. Dat verdriet kan vele oorzaken hebben, en één daarvan is een persoon uit de nabije omgeving die kanker heeft. Ook met dit soort verdriet moeten onze leerlingen leren omgaan.
  • Het inloophuis hoeft ons geen vergoeding te verstrekken voor de koekjes en kan haar financiële middelen dus weer voor andere mooie activiteiten inzetten.

Wij hopen dat de koekjes net zo lekker smaken op dinsdagavond als het plezier waarmee onze leerlingen ze elke week weer bakken!

Foto’s: Ad van Heijst