Leerlingen op VIP-tribune bij afscheid brigadegeneraal 13e Lichte Brigade

1 april 2019
1 april 2019,
 Off

De 13e Lichte Brigade in Oirschot heeft sinds donderdag een nieuwe commandant. Brigadegeneraal Gerard Koot droeg na drie jaar het commando over. Dankzij de medewerking van o.a. Generaal Koot is de samenwerking tussen het Kempenhorst College en legerbasis Oirschot tot stand gekomen.

De invulling van de vele vacatures binnen defensie staat zwaar onder druk. Dit werd nogmaals bevestigd door Generaal Koot die ook in zijn toespraak het Kempenhorst College benoemde, dit in het teken van het opleiden voor toekomstige defensiemedewerkers.

Voor de huidige en toekomstige leerlingen van het beroepsgerichte keuzevak Geüniformeerde dienstverlening en veiligheid van het Kempenhorst College was een plaats gereserveerd op de VIP-tribune. Daar werden zij ontvangen door de afdeling werving en selectie en werd hen uitgebreid verteld wat de bedoeling was van deze Ceremonie. Dankzij Kolonel-Luitenant Hans Douwes hebben de leerlingen deze mooie Ceremonie mogen ervaren. De aanwezige voertuigen maakten het beeld compleet. De leerlingen konden hiermee op de foto en verder was er nog ruim de tijd voor het stellen van vragen.