Leerzame lunches op locatie

12 november 2015
12 november 2015,
 0

Sinds het begin van dit schooljaar verzorgen vierdejaars leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn wekelijks een lunch op locatie bij twee bedrijven in Oirschot. Bij Rockmed en bij Ingenieursbureau Coenradie brengen de leerlingen in de praktijk wat ze in de lessen op school geleerd hebben.

In de nieuwsbrief van Coenradie verscheen hierover dit artikel en een medewerker van Rockmed stuurde zelfs onderstaand verslag in:

“Verwennerij op de werkvloer” (door Ray Aeckerlin)

OIRSCHOT – Elke woensdag verzorgen de leerlingen van het Kempenhorst College voor het vak Zorg en Welzijn een speciale de lunch bij een twee bedrijven in het dorp. Zo ook bij Rockmed op het bedrijventerrein Moorland.

Als de werkweek op de helft is, stromen de leerlingen binnen met de grote zwarte maaltijdboxen, schorten en gepaste kleding. Ze komen altijd met grote aantallen begeleid door de docent. In het begin is er uiteraard gezonde spanning of alles goed gaat. Iedereen stelt zich netjes voor en de eerste koffie en thee worden geserveerd. Het doel is natuurlijk om te leren en ervaring op te doen. Zo wordt er in het begin nog wel eens vergeten theezakjes neer te zetten of melk en suiker, wat weleens tot wat hilariteit leidt. De sfeer is altijd goed!

Elke week wordt er flink uitgepakt. Van zelf gemaakte champignonsoep tot boerenpaté omgewikkeld met ham als entree en als dessert ijs met kaneel of verkruimelde bastognekoekjes met chocoladepudding en slagroom. Daar tussen worden diverse goed belegde broodjes geserveerd in een grote langwerpige mand gedragen door twee leerlingen. Pure verwennerij als je dat vergelijkt met je eigen broodtrommel met kleffe boterhammen.

Kortom: voor ons een geweldige ervaring en voor de leerling hopelijk ook!