Leren en praktijk

20 november 2017
20 november 2017,
 Off

De afgelopen tijd is er weer nauw contact met partijen rondom het Kempenhorst College geweest. Leerlingen uit diverse afdelingen hebben de kans gehad om buiten het gebouw praktijkgericht bezig te zijn. Hieronder een compilatie van 3 verschillende activiteiten.

Leerlingen die het beroepsgerichte keuzevak “Tuinontwerp en aanleg” hebben gekozen hebben in Best een tuin mogen aanleggen. Het gehele proces van het oriënterende gesprek, de presentatie van het ontwerp tot het feitelijke grondwerk heeft de leerlingen veel nieuwe inzichten gegeven. Er is hard en enthousiast gewerkt waardoor het resultaat er mag wezen en de opdrachtgever tevreden kan zijn.

In dezelfde periode zijn de jongens en meisjes die het profiel Media Vormgeving en ICT hebben gekozen naar Fablab 013 geweest. Dit is een werkplaats waar bedrijven en particulieren terecht kunnen om gebruik te maken van de nieuwste digitale technieken. De leerlingen kregen een introductie in een aantal van deze technieken zoals 3D printen en graveren.

In Oirschot heeft klas 2Tb in het kader van de lessen talentonwikkeling Economie een bezoek gebracht aan Gasterij “De Beurs” en IJssalon & Chocolaterie “De Dames”. Naast een rondleiding hebben de leerlingen ook nog korte workshops gedaan. Op deze manier hebben ze met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat er allemaal komt kijken om een winkel of horeca gelegenheid succesvol te kunnen runnen.

Vrijdag 17 november hebben 4e jaars leerlingen van het beroepsgerichte keuzevak ‘Welzijn Kind en Jongere”, activiteiten uitgevoerd op basisschool “De Vonder” te Moergestel. Eén groep ging aan de slag met het op papier versieren van een taart. Dit was gekozen omdat dit paste in het thema waar deze basisschoolgroep mee bezig was: de bakkerij. Een andere groep 3 werd bezig gehouden in de gymzaal met allerlei spelletjes. Als afsluiting werden de kinderen getrakteerd op een leuk gemaakte en lekkere fruitspies die dan ook met smaak werd opgegeten.