Mooie aftrap profiel Groen leerjaar 3

kennismaking groen 2021
17 september 2020
17 september 2020,
 Off

Op dinsdag 25 augustus zijn we positief gestart met onze nieuwe leerlingen voor het Profiel Groen.

Na samenkomst bij Viskwekerij de Stroom zijn de leerlingen in groepjes richting de bedrijven gefietst waar zij door middel van werkzaamheden kort kennis hebben gemaakt met desbetreffende sector in het groen.

Deze morgen is de aftrap gemaakt voor een  zestal weken waarin de leerlingen  bedrijven bezoeken. Zij zullen actief meewerken op de bedrijven en hier zal tijdens de les op teruggekeken worden. Erg waardevol en een mooie mogelijkheid om de groene sector te belichten.

Na terugkomst rond de middag is er kort een presentatie gegeven over de bedrijven door onze leerlingen. Daarna hebben we kennis gemaakt met Jack van der Schoot. Hij heeft ons op enthousiaste wijze laten zien hoe hij samen met Marij van der Schoot hun bedrijf runnen; zowel het boerderijterras als de Viskwekerij. Vervolgens zijn we gaan wandelen om kennis te maken met de biodiversiteit rondom de Stroom. De vistrappen, kikkers en overige natuur zijn aanbod gekomen.

Door middel van kennismakingsspellen hebben we verder onze leerlingen beter leren kennen. Als afsluiting genoten we van een heerlijke barbecue waarna we huiswaarts keerden. Een mooie start van het schooljaar!

kennismaking groen 2021