Eerste en derde prijs bij beroepenwedstrijd PIE

1 maart 2018
1 maart 2018,
 Off

Tijdens de regionale beroepenwedstrijd, georganiseerd door het LPI, behaalde Pim van Beers de 1e prijs bij installatietechniek en zijn “collega” Bart Timmermans  een 3e prijs bij elektrotechniek.

Deze beroepenwedstrijd is voor VMBO leerlingen die het programma PIE (Produceren, Installeren en Energie) volgen. Ze gaan met elkaar de strijd aan op het gebied van elektro- en installatietechniek.  Twintig vooraf geselecteerde leerlingen van verschillende scholen uit de regio ‘s-Hertogenbosch werkten in tweetallen aan een praktijkopdracht. Dit jaar moest er binnen een dag, een verwarming met radiator en wastafel met spiegel geïnstalleerd worden door de installatietechniek leerling en tegelijkertijd maakte de elektrotechniek leerling de verlichting en andere elektrotechnische aansluitingen inclusief groepenkast.

Een deskundige jury beoordeelde de leerlingen niet alleen op vakinhoudelijke kennis, maar ook op competenties als samenwerking en materiaalgebruik. De twee vakmannen van het Kempenhorst College gingen na een lange en inspannende dag moe, maar voldaan naar huis met een medaille, certificaat, gevuld werkbakje en natuurlijk de beker voor de eerste prijs installatietechniek. Proficiat!

Klik hier voor het artikel dat het Brabants Dagblad publiceerde over deze wedstrijd.