Olympic Moves: verslag zaalvoetbal en volleybal

4 maart 2016
4 maart 2016,
 0

Twee Kempenhorst-zaalvoetbalteams trokken op 3 maart ten strijde in Zuid-Limburg. Onze volleybalteams mochten op 2 maart al in Boekel aan de bak. Hieronder de verslagen van deze sportieve Olympic Moves-dagen.

Zaalvoetbal:

De poulefase verliep als volgt voor het onderbouw- en het bovenbouwteam:

Leerjaar 1/2: Een moeilijke eerste wedstrijd waarin we met het nodige kunst- en vliegwerk en goed keeperswerk van Finn gelijk speelden met 0 – 0.
De tweede wedstrijd speelden we wat beter en kwamen we meer aan de bal. Dit resulteerde in twee mooie doelpunten van Robin en Armin. Dat de tegenstander daarna nog een goaltje maakte, deerde ons niet. Winst dus!
De laatste poulewedstrijd speelden we weer goed, maar moesten we tegen de fysieke kracht van de tegenstander met 0 – 1 het hoofd buigen. De stand in de poule moest nog bepaald worden door de laatste poulewedstrijd, waarbij we afhankelijk waren. Gelukkig voor ons werd het gelijk, waardoor wij 2e werden in de poule. Dit betekende kruisfinales tegen de nummer 1 van de andere poule.
In deze halve finale speelden we weer zeer energiek. De tegenstander, het Stedelijk College, speelde sterk en had een aantal jongens met een goede individuele actie. Na een vermeende uitbal, waarbij onze jongens stopten met voetbal, werden we verrast omdat de scheidsrechter liet doorspelen. We keken tegen een achterstand aan die we moesten goedmaken. De ruimtes achterin werden daarom wat groter en helaas profiteerde de tegenstander daarvan. Met 2 – 0 verloren, maar met opgeheven hoofd konden we de terugreis aanvaarden.

Leerjaar 3/4:  Heel goed gespeeld in de poulefase waarbij twee keer werd gewonnen (1 – 0 & 3 – 0) en een keer werd gelijkgespeeld met 1 – 1. Doelpuntenmakers waren Stephano, Kianu (2×), Luuk K. en Luuk G. In de halve finale moesten we het opnemen tegen het Stedelijk College. Twee onoplettendheden in de beginfase bij de omschakeling betekenden een 2 – 0 achterstand. Mentaal waren de jongens geknakt en uiteindelijk werd er met 4 – 0 kansloos verloren.

Al met al was het toch een heel mooie dag met een fantastische groep jongens die het Kempenhorst College met verve heeft vertegenwoordigd.

Volleybal:

De meidenteams van de tweede en de vierde klas speelden in Boekel de voorrondes voor Olympic Moves:

Het team uit de tweede klas onder bezielende begeleiding van mevrouw Heuvelmans kwam uit in een gemengde poule en speelde zowel tegen een meidenteam als een jongensteam. Na een goede start wonnen ze de eerste wedstrijd. Helaas konden ze deze lijn niet voortzetten en bleken de tegenstanders (met name de jongens) een maatje te groot voor hen.
De meiden uit de bovenbouw hadden meerdere tegenstanders uit te schakelen. Met veel servicedruk en goed verdedigend en aanvallend werk werden de eerste drie teams vakkundig aan de kant gezet. We lagen op koers voor een plek in de finale.We wisten inmiddels wel dat de moeilijkste tegenstanders nog moesten komen.
De wedstrijd tegen Den Hulster uit Venlo ging aardig gelijk op, maar na twee goede servicebeurten gingen beide sets (en dus de wedstrijd) toch naar de tegenstander. De laatste wedstrijd zou dan ook de beslissing brengen.
Tegen het Commanderij College konden we helaas niet veel brengen. Eerlijk is eerlijk. Dit team was veruit het sterkste team van de dag en ging er dan ook met de zege vandoor.

Beide teams hebben zich kranig geweerd en met mooi volleybal en veel sportiviteit een erg leuke dag gehad.