Olympic Moves

18 april 2018
18 april 2018,
 Off

Onlangs hebben 5 teams van het Kempenhorst College meegedaan aan het basketbal-, hockey- en veldvoetbaltoernooi van de Olympic Moves.

Olympic Moves Basketbal: Met 2 teams zijn we afgereisd naar Eindhoven.  Met 4 jongens uit leerjaar 1 speelden we voor het eerst echt samen, dat ging goed maar een overwinning zat er niet in. Gelukkig hebben we met deze talenten nog een aantal edities van het basketbaltoernooi te gaan de komende jaren. Het team van leerjaar 2/3 was met 5 man. Deze heren waren goed op dreef, er werd goed samen gespeeld en keer op keer gescoord. Uiteindelijk  na 4 wedstrijden spelen stonden we bovenaan in de poule wat een verdiende finaleplaats opleverde.

Helaas… Wat bleek; net als een aantal andere teams dachten we dat het niet erg zou zijn om een extra wissel mee te nemen. Je speelt 3-3, 1 of 2 wissels zou in onze ogen niet veel uitmaken. Volgens de jury was dat tegen de regels en werden alle 5 scholen die met meer dan 4 spelers per team meededen gediskwalificeerd. Voor ons een enorme teleurstelling maar de regels waren duidelijk.

Olympic Moves Hockey: Ook de hockey meiden hebben het Kempenhorst College mogen vertegenwoordigen in Eindhoven. Helaas dit schooljaar maar met één team in verband met de examens van de bovenbouw leerlingen. De meiden mochten maar liefst 6 wedstrijden spelen in de poule. Deze wedstrijden gingen mooi gelijk op. Winst, verlies en gelijkspel zijn allemaal aan bod gekomen. De meiden hebben een super leuke dag gehad en hebben erg goed en sportief gespeeld.

Olympic Moves Veldvoetbal: 2 teams hebben het Kempenhorst College vertegenwoordigd. Helaas bleek het voor zowel de eerste jaars als de derde jaars een te zware opdracht, want alleen bij poulewinst konden de teams zich plaatsen voor de kruisfinales. De jongens uit leerjaar 1 hebben uiteindelijk 1 overwinning geboekt en 2 nederlagen geleden die niet nodig waren. De teleurstelling was dan ook groot. De jongens uit leerjaar 3 kwamen helaas te laat op stoom. Na 2 nederlagen pakten ze hun eerste punt en sloten ze af met een overwinning.