Profiel Groen On Tour

5 februari 2019
5 februari 2019,
 Off

Op dinsdag 29 januari zijn de leerlingen van Profiel Groen op pad geweest. Om 6.00 uur vertrokken ze richting de grootste bloemenveiling van de wereld: Flora Holland. Hier hebben ze het veilen van de bloemen meegemaakt en gezien hoe alle producten op de veiling hun weg vinden.

Aansluitend zijn de leerlingen op bezoek gegaan bij Koppert en hebben ze een kijkje genomen in hun Experience Center waar ze kennis hebben gemaakt met de natuurlijke vijanden van verschillende plagen die voor kunnen komen in de te telen gewassen. Ook erg interessant is het zien van de hommelkweek voor de natuurlijke bestuiving in kassen en boomgaarden.

Daarna was er nog een bezoek voor een beroepsoriënterende rondleiding bij Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Een kijkje voor en achter de schermen van de dierentuin is en blijft toch bijzonder. Wat komt er veel bij kijken!

Na al deze informatie zijn de leerlingen weer huiswaarts gekeerd. Om 19.30 uur zijn de leerlingen na een lange maar leerzame dag (en na een stop bij Mac Donalds) weer op school aangekomen. Wat hebben ze veel gezien, opgestoken en plezier gehad!