Profieldag Groen

1 februari 2017
1 februari 2017,
 0

Op dinsdag 31 januari organiseerde de afdeling groen een buitenschoolse profieldag voor haar leerlingen. De afdeling heeft verslag uitgebracht van deze leerzame dag:

Dinsdagochtend, de bus vertrekt om 6.00 uur vanaf het Kempenhorst College met de leerlingen en collega’s van het Profiel Groen. Er staat een actieve dag op het programma waar alle profielen binnen Groen aan bod komen. We starten met een bezoek aan de bloemenveiling in Aalsmeer (tussen productie en verkoop). Op de bloemenveiling maken we kennis met de verkoop van snijbloemen voor de klok. Het is de grootste bloemenveiling van de wereld waar per dag voor 10 miljoen euro aan bloemen wordt verhandeld.

Na de bloemenveiling hebben we een bezoek gebracht aan Hydro Huisman (Groene Productie). Bij dit bedrijf verwerken ze hydroplanten tot mooie plant-arrangementen die bestemd zijn voor over de hele wereld. We kregen uitleg over de werking van die hydrocultuur en werden voorgelicht over de voor- en nadelen daarvan.

Vervolgens op naar Rotterdam, even in de nieuwe markthal geweest en daarna naar het oude Tropicana (subtropisch zwemparadijs). Daar zijn bedrijven in gevestigd die niet in de ‘groene’ economie denken maar in de ‘blauwe’ economie. “Je doet het gelijk goed en niet maar een beetje goed” op het gebied van duurzaamheid (Vergroening Stedelijke Omgeving). RotterZwam haalt koffie-afval (koffiedrap) op bij bedrijven. Deze bewerken ze minimaal, gaan daarna in zakken en er komen schimmels bij van zwammen (soort paddenstoel). Uiteindelijk groeien uit de koffiedrap zwammen en deze worden weer gebruikt door lokale koks om in het eten te verwerken.

Ter afsluiting hebben we een rondvaart gemaakt door de Havens van Rotterdam (Groene Vormgeving en Verkoop). Hier draait het om inkoop en verkoop, import en export. Hierbij was de uitwisseling tussen onze leerlingen en een groep Franse leerlingen een mooie bijkomstigheid.

Een prachtige dag waar veel elementen uit ons Profiel Groen aan bod zijn gekomen!