Impressie projectweek 3BBL/3KBL

7 juli 2016
7 juli 2016,
 0

De intersectorale projectweek vindt plaats! Dat betekent dat derdejaarsleerlingen van BBL en KBL een project uitvoeren in een sector naar keuze.

Bij techniek zijn de leerlingen bijvoorbeeld bezig met het maken van een insectenhotel en bij economie leren de projectgroepen hoe ze een eigen bedrijf kunnen runnen. De sectoren landbouw en zorg en welzijn bieden diverse projecten aan. Leerlingen bereiden zich momenteel bijvoorbeeld voor om iets over dieren te vertellen in een basisschoolklas, andere leerlingen zijn een route aan het uitstippelen voor een actieve tocht, leerlingen maken een bloemstuk voor Zinderend Oirschot of dompelen zich onder in de stoere wereld van boomteelt. Binnen de sector zorg en welzijn worden 6 culturen vertaald naar bijpassende hapjes en kleding, waarbij er vrijdag aanstaande een spetterende modeshow plaatsvindt. Andere leerlingen organiseren een fijne activiteit voor ouderen of verwennen gehandicapten.

Leerlingen vinden het vooral leuk dat ze het leren op school met het leren buiten school kunnen combineren. De bezoekjes aan onder andere een inkoopcentrum, een basisschool, een makelaar, een bank, een zorginstelling; dat motiveert de leerlingen. Tot nu toe is het een zeer geslaagde week waarin leerlingen én collega’s met plezier toewerken naar een prachtig resultaat.

Meer foto’s zijn te bekijk in het foto-album.