Regionale Timmerwedstrijd 2016

15 maart 2016
15 maart 2016,
 0

In Mierlo werd op 8, 9 en 10 maart de regionale Timmerwedstrijd 2016 gehouden. De Timmerwedstrijd regio Zuid- en Oost-Brabant, met als inzet ‘De Zilveren Hamer’-wisseltrofee, werd georganiseerd door het samenwerkingsverband voor bouwopleidingen “Bouw Infra mensen Mierlo”. Acht regionale VMBO-scholen vaardigden 16 leerlingen af.

Het Kempenhorst College werd dit jaar vertegenwoordigd door Hein van der Schoot uit 4Ka en  Tim Brands uit 4Be.
Onze jongens zijn drie dagen lang intensief bezig geweest en hebben hun uiterste best gedaan om hun opdracht goed uit te voeren. Dit jaar was de opdracht het maken van een vogelvoederplateau met ingewikkelde schuine verbindingen. Een pittig werkstuk!

De deskundige jury, bestaande uit vakmensen uit de bouw, was elke dag aanwezig om de leerlingen te begeleiden en te beoordelen. Na uitvoerig beraad hebben zij de uitslag bepaald.
Donderdagavond werden onder grote belangstelling van zowel ouders als leerlingen, bedrijven en docenten op feestelijke wijze de winnaars bekend gemaakt. Volgens de voorzitter van de jury lag het niveau van alle werkstukken hoog en hij sprak zijn waardering uit voor de deelnemers met de woorden ‘jullie zijn allemaal kanjers’. Hein en Tim zijn helaas niet in de top 3 geëindigd, maar ze mogen zeker trots zijn met hun 4e plaats! Voor de jongens was het meedoen een bijzondere leerervaring en hun werkstukken zagen er keurig uit!