Sportieve prestaties Olympic Moves

11 april 2016
11 april 2016,
 0

Begin april speelden verschillende leerlingenteams de Olympic Moves-voorrondes, o.a. in hockey, korfbal en veldvoetbal.

Hieronder de verslagen van sportieve dagen van de hockeydames (in Vught), het korfbalteam en beide voetbalteams (in Eindhoven):

Hockey
Wedstrijd 1 bij hockeyclub MOP tegen gymnasium Beekvliet was meteen een erg spannende wedstrijd waarbij beide teams alles gaven om te winnen, de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk spel. De daarop volgende wedstrijden was het Kempenhorst hockeyteam onverslaanbaar en wonnen we drie wedstrijden op een rij. Na vier wedstrijden was het tijd voor een korte pauze en bij de wedstrijdtafel bleek dat we gedeeld eerste stonden met gymnasium Beekvliet. Het Kempenhorst College stond 2 punten voor met doelsaldo. De laatste wedstrijd tegen het Newman college zou beslissend zijn. Het was een mooie wedstrijd die wij met 2-1 wonnen. De meiden waren super blij en hadden een geweldige prestatie geleverd. Gymnasium Beekvliet won de laatste wedstrijd ook, dus we stonden nog steeds gedeeld eerste. Het wedstrijdreglement werd er bij gepakt en het doelsaldo moest de doorslag geven wie er naar de grote finale in Amsterdam mocht gaan. Helaas had gymnasium Beekvliet de laatste wedstrijd met 8-0 gewonnen en mogen zij dus door op doelsaldo naar de finale in Amsterdam. We zijn super trots op de prestatie die het Kempenhorst hockeyteam  geleverd heeft. Dit belooft wat voor volgend jaar!

Voetbal leerjaar 1
De eerstejaars begonnen als een raket en stonden in hun eerste wedstrijd binnen no-time 3-0 voor. Hierna dachten ze dat ze er al waren en gaven ze in de slotminuten de overwinning uit handen; de eerste wedstrijd eindigde in 3-3.  Vervolgens kregen we de uiteindelijke nummer 1 van de poule tegen, waar we dan ook tegen een duidelijke nederlaag aan liepen: 1-4.  Ondanks dat ze 1 punt uit de eerste twee wedstrijden hadden gehaald, hielden de leerlingen de moed erin en wonnen ze drie wedstrijden op rij. De 0-0 in de laatste poulewedstrijd bleek genoeg voor de 2e plek in de poule, waarna ze helaas de halve finale verloren.
De strijd om plek 3 en 4 moest uiteindelijk beslist worden met penalty’s en daar bleek onze keeper zeer koel door twee van de drie penalty’s te stoppen.
Na een zeer leuke dag hebben de leerlingen een verdienstelijke 3e plaats bereikt.

Voetbal leerjaar 3
Leerjaar 3 beleefde helaas een teleurstellend toernooi. Bij sommige wedstrijden had er echter wel meer ingezeten. Pech en het onder de indruk zijn van de tegenstander, hielpen daar niet aan mee. Gelukkig konden we nog wel genieten van de zon die deze dag veel van zich liet zien. Ondanks de verliespartijen, bleven ze er voor gaan om toch minimaal een punt te halen en te scoren. De laatste wedstrijd leverden veel kansen op, maar ook nu ging de bal niet tussen de palen. Resultaat: nul punten, nul doelpunten. Volgend jaar schrijven we ons gewoon weer in, het kan alleen maar beter.

Korfbal
De eerste korfbalwedstrijd ging gelijk op tot een 2-2 stand, daarna liep de tegenstander snel uit. We verloren de eerste wedstrijd, vervolgens ook de andere drie wedstrijden. Het is echter geen schande dat we hebben verloren met één niet-korfbalster in het team; de andere teams waren sterk vertegenwoordigd met goede korfballers.  Ze hebben goed gestreden voor wat ze waard waren, sportiviteit stond hoog in het vaandel en dat hebben ze met veel plezier laten zien.
Op naar volgend jaar, we gaan proberen dan minimaal 1 wedstrijd te winnen.