Verslag introductiekamp

12 oktober 2015
12 oktober 2015,
 0

Het jaarlijkse introductie kamp voor de nieuwe brugklassers is een heel leuk evenement, maar toch ook wel een beetje spannend voor deze eerstejaars leerlingen. Ze gaan drie dagen op kamp met nagenoeg onbekende mensen. Gelukkig blijkt na afloop altijd dat het heel gezellig is geweest en dat de kinderen elkaar beter hebben leren kennen. Hieronder een verslag van het introductiekamp dit jaar:

Introkamp 2015-2016
Dit jaar waren de weersvoorspellingen niet al te best, dus buienradar werd goed in de gaten gehouden. Uiteindelijk werd besloten om toch te gaan fietsen. Gezamenlijk als klas, met je mentor en een begeleider, op weg gaan naar de kamplocatie is meteen een mooie start van het kamp.
Na een verfrissende fietstocht kwam de locatie in zicht en kon het kampterrein worden verkend. En dat nét voordat het begon te regenen, perfecte timing! De regen was geen spelbreker, want de slaapzalen moesten in orde worden gemaakt en iedereen wilde even rustig uitpuffen van de vermoeiende fietstocht.
Daarna werd iedereen opgetrommeld om per klas kennismakingsspellen te doen, om je klasgenoten en je mentor beter te leren kennen. Toen de regen ophield ging iedereen buiten spelletjes doen. De glijpartijen op de verschillende velden zorgden voor veel gelach en plezier.
Voor het vullen van de magen kwam er daarna een heus frietkot! Nog even uitbuiken en dan… klaarmaken voor de avondspellen. Jammer genoeg kon dat vanwege de nattigheid deze keer niet in het bos.

Na een nacht met weinig slaap was het de volgende morgen vroeg opstaan geblazen, want na een stevig ontbijt begon de sportdag. Naast touwtrekken kon er trefbal, slagbal en voetbal worden gespeeld, maar de stormbaan en de bosloop waren wel het zwaarst. Tijdens de tweede helft begon het opeens te gieten, maar toch wilde niemand stoppen. Het was TE leuk, dus is er nog even in de regen door gesport. Na afloop kon iedereen lekker douchen, schone kleren aantrekken en meteen weer aanschuiven voor de barbecue. ’s Avonds was het disco. DJ Lukas zorgde voor een super avond en iedereen, van leerling tot docent, ging uit zijn dak op de muziek.

Op de laatste dag moesten de kamers opgeruimd worden en kwam de uitdaging om alles weer in die ene tas terug gepropt te krijgen. Na het ontbijt begonnen de laatste spellen en hadden we nog een mooie ochtend.
Ondanks dat het weer niet altijd meewerkte was het een geslaagd kamp!