Z&W-lunch voor Coenradie

20 april 2018
20 april 2018,
 Off

Dit leuke artikel over een bijzondere buitenschoolse activiteit van onze Zorg en Welzijn-leerlingen ontvingen we van Ingenieursbureau Coenradie:

‘Sinds september 2015 wordt met enige regelmaat de lunch bij Ingenieursbureau Coenradie in Oirschot verzorgd door leerlingen van het Kempenhorst College van de richting Zorg & Welzijn. De lunch bestaat steeds uit twee gangen die op school worden voorbereid en bij ons in de kantine wordt uitgeserveerd voor circa 16 tot 18 personen. De maaltijd wordt tegen twaalf uur bij de school opgehaald met de auto door een medewerker van ons bedrijf. Dit kan een grote pan soep zijn of een koelbox met een heleboel broodjes. Meestal komen 3 of 4 leerlingen uit het 3e leerjaar de catering verzorgen. Hier hoort het netjes tafel dekken, soep uitserveren, uitleg bij de belegde broodjes of een lekker toetje, maar ook de afwas bij. Zo wordt de catering les ineens echt! Het is leuk om te zien hoe de leerlingen omgaan met onze collega’s,  hoe ze de taken onderling verdelen en het elke keer weer lukt de lunch om 12:30 uur klaar te hebben voor ons.
Na de lunch wordt kort met de leerlingen geëvalueerd hoe het ging en aan de docent op school worden tops en tips teruggeven zodat de leerlingen kunnen werken aan nog beter verzorgde lunches. Een leuke en lekkere samenwerking van Ingenieursbureau Coenradie met de plaatselijke school waarbij we niet zelf onze boterhammen hoeven te smeren en eens wat anders mogen proeven.’

Medewerkers van Coenradie: bedankt voor dit bericht, maar vooral ook bedankt voor de mogelijkheid die Coenradie onze leerlingen biedt om deze ervaring op te doen!